fbpx

5 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti galvojant apie parodos stendo dizainą

5 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti galvojant apie parodos stendo dizainą

5 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti galvojant apie parodos stendo dizainą

Kiekvienais metais Lietuvoje ir Europoje vyksta daugybė parodų, kurios pritraukia tūkstančius dalyvių, norinčių pristatyti savo produktus ir paslaugas plačiajai auditorijai.

Dalyvavimas parodose yra svarbus ir teisingas žingsnis, tačiau jeigu manote, kad standartinio stendo sprendimas padės tapti matomais – Jūs smarkiai klystate. Norint išsiskirti parodoje turėsite labiau pasistengti, todėl po apsisprendimo dalyvauti kita Jūsų užduotis – sugalvoti kaip išsiskirsite parodoje.  

Mes nesakome, kad jums būtina investuoti dešimtis tūkstančių ir kurtis unikalų stendo dizainą, tačiau papasakosime penkis dalykus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį galvodami apie stendo išvaizdą:

Patrauklios ir prasmingos reklaminės iškabos/tentai

Vaizdu galite pasakyti tūkstančius žodžių, todėl naudodami teisingus vizualinius sprendimus galite perduoti „kabinančią“ žinutę parodos auditorijai. Stendo fonas formuoja nuotaiką, todėl būkite labai atidūs rinkdamiesi grafinius elementus. Vizualizuokite stendą ir tarkitės su kolegomis ir artimaisiais, klauskite klientų nuomonės. Šiai užduočiai atlikti rekomenduojame pasisamdyti profesionalų dizainerį. Įprastai dizaineris paruoš keletą pasiūlymų, iš kurių galėsite rinktis, o išsirinkę tinkamiausią, atlikti korekcijas ir prieiti prie tinkamiausio sprendimo.  

Netradicinis išdėstymas ir stendo forma

Dauguma parodų dalyvių rinkdamiesi stendo formą pasirenka saugų variantą – paprastą linijinį arba kampinį stendą, tačiau parodose dažniausiai laimi tie, kurie išsiskiria.

Rekomenduojame pasvarstyti apie išsiskiriančius elementus, formas, nestandartinį aukštį. Visa tai leis jums išsiskirti iš aplinkinių rato ir pritraukti daugiau lankytojų dėmesio.

Grindų danga

Paprastai parodų erdvėse yra vienoda danga, todėl norint išsiskirti, savo stendo plotą reikėtų dengti naudojant kiliminę dangą, klijuojant lipdukus ar naudojant grindų plokštes. Galimas ir plytelių dėjimo sprendimas, viskas priklauso nuo turimo biudžeto. Grindų dangą galite lengvai spalviškai derinti su stendo reklaminėmis iškabomis, baldais, vitrinomis, gyvais augalais ir kt.

Prieš pasirenkant grindų dangą, būtina įsivertinti ir jos dėvėjimąsi, taipogi atsakyti į klausimus: ar bus reikalingas papildomas aptarnavimas parodos metu, valymas, keitimas.  Tai gali turėti poveikį jūsų parodos bendram biudžetui.

Stendo apšvietimas

Gerai apšviestas stendas ne tik atrodys patraukliai, bet ir išryškins jūsų eksponuojamus gaminius, reklaminę atributiką bei pagyvs aplinką. Tai padės jums būti pastebėtiems parodos lankytojų. Galite naudoti bendrą LED apšvietimą ar išryškinti tam tikrus grafinius elementus naudodami šviesdėžes, „spot“ švietuvus. Apšvietimas gali padėti ne tik atkreipti dėmesį į norimą objektą stende, bet ir paslėpti problemines stendo vietas.

Sandėliavimo vieta

Nėra nieko blogiau už netvarkingą stendą, kuriame matomi ne lankytojų akims skirti prekių likučiai ar tuščios dėžės. Jeigu planuojate dalyvauti parodoje ir turėti didelį stendą, nepamirškite planuodami stendo dizainą išskirti atitinkamo dydžio sandėliavimo erdvę. Erdvė reikalinga susidėti prekes, kad galėtumėte atnaujinti stende išpirktus produktus, sandėliuoti tuščias dėžes, reklaminę medžiagą ir kt. Tokioje erdvėje dirbantys asmenys gali susidėti ir asmeninius daiktus.

Kad Jūsų dalyvavimo parodose patirtis būtų sklandi, nesvarbu ar jos vyksta Lietuvoje ar kituose Europos miestuose, mes siūlome kreiptis į X-Module Lietuva ar kitus profesionalius stendų projektuotojus. X-Module Lietuva suprojektuos modulinį stendą pagal Jūsų poreikį ir rekomenduos, kokius elementus panaudoti, kad išsiskirtumėte iš aplinkinių dalyvių rato.   

Naujienlaiškio prenumerata.

Sekite naujausius X-module pasiūlymus

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!