fbpx

Kaip pasirinkti tinkamą stendą parodai?

Kaip pasirinkti tinkamą stendą parodai?

Kaip pasirinkti tinkamą stendą parodai?

Jeigu jau apsisprendėte dalyvauti parodoje jums liko pats svarbiausias žingsnis – išsirinkti tinkamiausią stendo sprendimą. Aišku, ne ką mažiau svarbu yra pasirinkti tinkamą personalą, stendo poziciją, tačiau šiame straipsnyje plačiau aprašysime stendų pasirinkimo klausimą. Didžiausia rizika pasirinkus netinkamą parodos stendą, yra neefektyviai išleisti pinigai, kurie turės tiesioginės įtakos jūsų parodos biudžetui ir pasiektiems rezultatams.

Yra trys pagrindiniai parodų stendų tipai:

1. Moduliniai stendai
2. “Pop up” stendai
3. Originalūs individualūs stendai

Kiekvienas iš šių stendų tipų turi savo privalumų ir trūkumų. Svarbiausias klausimas, kurį privalote sau užduoti rinkdamiesi stendo tipą – kokio fukcionalumo jums reikia iš stendo?

Pavyzdžiui, jei jūsų biudžetas mažesnis nei 500 Eur ir jums tikrai nereikia kažko, kas išsiskirtų, pop-up stendas gali būti geriausias jūsų pasirinkimas. Kita vertus, jei jūsų biudžetas neribotas, negąsdina ilgas pasiruošimas parodai Jums tinkamiausias būtų individualaus, originalaus stendo sprendimas.

Kurios parodos stendų savybės yra svarbiausios?

„Skyline“ ir „Tradeshow Week“ atliko tyrimą ir paprašė įvairių parodų dalyvių atsakyti, kokios stendų savybės jiems yra svarbiausios. Štai kokią informaciją jie gavo:

Lengva pastatyti ir paprasta išmontuoti.

Svarbi stendo išvaizda ir prekės ženklo įvaizdis.

Lengvai keičiami grafiniai elementai ir stendo dydis.

Stendo techninė priežiūra.

Stendo sandėliavimo ir transportavimo paprastumas.

96% teigė, kad tai svarbu

94% teigė, kad tai svarbu

90% teigė, kad tai svarbu

86% teigė, kad tai svarbu

85% teigė, kad tai svarbu

Šiame įraše išsamiau aptarsime visas penkias aukščiau aprašytas stendų savybes ir kaip kiekvienas stendų tipas jas atitinka.

1 savybė – lengvai pastatomas ir išmontuojamas stendas

Svarbu pasirinkti parodos stendą, kuris palengvins montavimą ir demontavimą tiems, kas nuolatos dalyvauja parodose, patys įsirenginėja ir demontuoja stendus, samdosi darbuotojus ir juos apmoko kaip tinkamai įrengti stendą.

Moduliniai stendai – lengvai pastatomi ir demontuojami.

Šis stendų tipas yra išskirtinis tuo, jog stendo dizainą galite susikurti patys, tačiau tai nereiškia, jog teks daug ir ilgai dirbti norint jį pastatyti. Jūsų pardavimų komanda modulinį stendą parodos dieną gali pastatyti patys ir tam neprireiks jokių specialių įgūdžių ar įrankių. Be to, tai tikrai nereikalaus daug laiko.

“Pop Up” stendai lengvai pastatomi ir demontuojami.

Pop-up stendai yra lengviausi iš visų stendų tipų, todėl natūralu, kad juos paprasta pastatyti ir supakuoti. Tačiau jų nerekomenduojama statyti lauke, vėjuotoje aplinkoje bei vietose, kuriose jie gali būti stumdomi.  Statymas dažnai neužtrunka ilgiau nei 20 minučių.

Individualūs stendai – sunku pastatyti, reikalinga specialistų komanda.

Nestandartinius stendus yra sunkiausia konfigūruoti, jiems naudojamos sienų plokštės ir didelės konstrukcijos. Tam padaryti Jums bus reikalinga specialistų komanda, tai reiškia, kad montavimo ir demontavimo paslauga smarkiai iškels dalyvavimo parodoje biudžetą.

2 savybė – stendo išvaizda ir prekinio ženklo įvaizdis

Jei jūsų verslui ar organizacijai ypatingai nerūpi prekės ženklo įvaizdis, jums reikalingas paprastas ir pigus sprendimas – pop-up stendas bus geriausias sprendimas už tikrai prieinamą kainą. Aišku, jūsų prekės ženklas neturės norimo išskirtinumo.
Jei esate didelė įmonė, kuriai įvaizdis yra labai svarbus, rekomenduojame rinktis tarp originalaus ir modulinio stendų tipų.
Tarkime, kad esate įmonė dalyvaujanti parodoje ir sužinote, kad jūsų konkurentai joje taip pat dalyvaus. Konkurentai naudoja pagal individualų užsakymą pastatytą stendą ir investuoja daug pinigų į didžiules reklamines iškabas. Atsižvelgdami į tai, jūs neturėtumėte rinktis
Pop-up” stendo, nes tai neigiamai paveiktų jūsų prekės ženklą ir lankytojai pamatytų didelį skirtumą tarp jūsų įmonės ir konkurentų. Neturėtumėte trauktis peilio kai kovojama šaunamaisiais ginklais.

Individualūs stendai – sprendimas dažniausiai naudojamas didžiausių prekinių ženklų, tačiau tai yra brangiausias ir daugiausia laiko reikalaujantis stendų tipas.

Prieš pasirinkdami individualų stendą, mes rekomenduojame būtinai įsivertinti ir modulinio stendo sprendimą.
Moduliniai stendai suteiks jums didelį pranašumą – skirdami mažesnę biudžeto dalį stendui, galėsite daugiau investuoti į komunikaciją ir veiklas parodoje. Be to, naudojant įvairius modulius, galite pastatyti aukštą ir vizualiai nenusileidžiantį individualiam stendui sprendimą. Naudojant modulius, jums nereikės mokėti už pristatymą ir jų surinkimą – tai lengvai galėsite pasidarysite patys.

3 savybė – lengvai keičiami grafiniai elementai ir stendo dydis

Moduliniai stendai – lengvai keičiama grafika ir stendų dydis.
Lengvai pakeisite savo stendo formą ir dydį, kad jis atitiktų įvairius parodų ir jūsų idėjų reikalavimus. Taip pat lengvai pakeisite grafinius elementus, tam jums neprireikės net įrankių.
Čia yra vaizdo įrašas paaiškinantis modulinio stendo sistemos lankstumą.

“Pop Up” stendai paprasta ir nesudėtinga pakeisti grafinius elementus. Tačiau, visada bus tinkamas tik standartinis dydis. Norint keisti stendo dydį tai nėra geriausias sprendimas.

Individualūs stendai – būtina specialistų komanda norint pakeisti grafinius elementus ar stendo dydį. Naudojant šį stendų tipą, keisti dydį įmanoma, tačiau tai pareikalaus daug finansinių ir žmogiškųjų resursų. Prieš rinkdamiesi šį stendų tipą galvokite apie jį, kaip apie namo projektą t.y. išsirinkite optimaliausią jo dydį ir jo stenkitės nekeisti.

4 savybė – stendo techninė priežiūra

Moduliniai stendai – mažai reikalauja arba nereikalauja išlaidų priežiūrai.
Tokio modulinio stendo, kaip X-Module įranga gali būti naudojama daugybę metų, jeigu ją naudosite taip, kaip rekomenduoja gamintojas. Dažniausiai pasitaikančios išlaidos – naujų grafinių elementų pakeitimas.

“Pup Up” stendai – mažai kainuoja ir nereikalauja jokių priežiūros išlaidų.
Jie lyginant su kitais stendų sprendimais turi mažai judančių dalių. Įrangą paprasta naudoti. Dėl šių priežasčių pop-up stendai reikalauja mažai priežiūros arba jos nereikalauja apskritai. Dažniausiai pasitaikančios išlaidos – naujų grafinių elementų keitimas.

Individualūs stendai – atnaujinimas ir remontas nusidėvėjimo atveju. Kiekvieną kartą keliaujant į parodą teks mokėti už stendo atnaujinimą, grafinių elementų keitimą.

5 savybė – stendo transportavimas ir sandėliavimas

Moduliniai stendai – gabenkite patys. Įsivaizduokite, kad turite nestandartinį stendą, kurį galite transportuoti patys. Tai yra vienas iš daugelio modulinių stendų pranašumų. Jie tvarkingai sudedami į transportavimo krepšius, kuriuos naudodami galite lengvai ir patogiai keliauti iš parodos į parodą. Be to, skirtingai nuo nestandartinių stendų, jums nereikės mokėti daug pinigų už stendo sandėliavimą, kadangi modulinės konstrukcijos yra labai kompaktiškos.

“Pop Up” stendai – lengvai transportuojami, neužima daug sandėliavimo vietos. Jie lengvi, paprastai parduodami kartu su transportavimo krepšiais, kuriuos galite gabenti patys, nereikalaudami papildomai logistikos įmonės paslaugų.

Individualūs stendai – jiems būtinas pervežimas ir saugojimas. Individualiuose stenduose yra įvairių konstrukcinių elementų, tokių kaip sienų plokštės, stambios metalinės konstrukcijos ir kiti komponentai. Dėl šios priežasties jums greičiausiai reikės logistikos įmonės, kad galėtumėte atsigabenti stendą į renginio vietą. Be to, po renginio problematišku tampa ir stendo sandėliavimas, tam reikės tikrai didelio ploto, o tai reiškia papildomas išlaidas.

Jeigu Jums iškilo klausimų dėl modulinių stendų, parašykite mums – PARAŠYTI –  ir mes būtinai atsakysime į visus klausimus bei padėsime surasti tinkamiausią stendo sprendimą.

Naujienlaiškio prenumerata.

Sekite naujausius X-module pasiūlymus

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!